Szállítási cím választása | Belépés | Regisztráció

6 darabnál
5399 FT/db

Varga Pincészet
2019 Jégbor - édes

  • 90 GARAI Pont
  • Ár: 5 499 Ft/darab
  • Tömeg: 0.8 Kg
  • Űrtartarlom: 0.5 Liter

Termék leírása:

-földimogyorós mézillat, virágillatok megfejthetetlen kombinációja, az aszú szőlő ízétől a fügéig és a datolyáig, élénk de finom szerkezetű savai friss gyümölcsös hatást keltenek-
Fehéren süt le a hold a sötét, csillagokkal teli égboltról a hófödte badacsonyi éjszakai tájra. Traktorlámpák fényénél emberek dolgoznak a szőlőben. Szüretelnek. Pincékbe mentik a téli éjszaka hidegében keményre fagyott fürtöket. Ha decemberben, januárban nincs erős fagy, elvész, lepereg a földre a jégbornak szánt termés. Ha viszont korán beköszönt a kemény tél, akkor megtörténhet a csoda, az ősz melege és a tél hidege által dajkált töppedt szőlőszemekben lévő víz jégszilánkokká áll össze és a préseléskor a maggal és a héjjal együtt távozik, visszamarad egy sűrű nektár, amiből a világ egyik legkoncentráltabb bora készül. A Jégbor színe aranysárga, illata, íze a palackbontást követő lassú felmelegedés hatására folyamatosan változik, a földimogyorós mézillattól a különböző virágillatok megfejthetetlen kombinációjáig, az aszú szőlő ízétől a fügéig és a datolyáig, élénk de finom szerkezetű savai friss gyümölcsös hatást keltenek.
Fogyasztását 16-20 oC között zsíros húsokhoz, fűszeres, érlelt sajtokhoz, de elsősorban az étkezés csúcspontjához ajánlom. Kedves egészségére!
Varga Péter

Betétdíj: nincs
Ár/liter: 8998Ft
Kiszerelés: 0,5L
Alkoholtartalom: 11%
 


Hasonló termékeink