Szállítási cím választása | Belépés | Regisztráció

Metaxa 5* 0.7L ,38%

  • 50 GARAI Pont
  • Ár: 5 690 Ft/darab
  • Tömeg: 1 Kg
  • Űrtartarlom: 0.7 Liter

Termék leírása:

Az élettel teli METAXA 5* a METAXA-család legfontosabb tagja. Az öt évig érlelt borpárlatok jellegzetesen lágy, érett gyümölcsös ízt kölcsönöznek neki, amelyhez tökéletesen illik az ital sötét mézszíne.
Mediterrán italkülönlegesség

Érlelési ideje: 5 év (amit a csillagok száma jelez)

Íz: Mazsolás, enyhén gyümölcsös aromájú, lágy, érett ízű ital.
Származási hely: Görögország, Kifissia

FOGYASZTáSA
Szobahőmérsékleten, jéggel vagy long drinkként üdítőitallal keverve. Legkedveltebb long drinkek: a Metropolitan (Metaxa 5* gyömbérrel) és a MeToo (Metaxa 5* tonikkal). Meleg italt is készíthetünk belőle forró csokival, teával, vagy kávéval.

üVEGFORMA
üvegének formája az ókori görög építészetet idézi, szellemisége pedig a nap melegét hordozza magával.

GYáRTáSA
Három Attikán termő szőlőfajtából (Savatiano, Sultania és Black Cornith) készül az a különleges bor, melyet lepárolnak. Az így nyert párlatot kézzel készített tölgyfa hordókban érlelik három és harminc év közötti időtartamig (ez a készülő Metaxa típusától függ), majd Limnos és Samos szigetéről származó koros muskotályborokkal, kevés természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. Ezt a keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át, majd legalább további hat hónapig érlelik. Palackozás előtt 48 órán keresztül -6 Celsius-fokos hőmérsékleten hűtik a folyadékot, majd újra átszűrik.
A TERMéK ELŐNYEI
Nem helyettesíthető más termékkel, külön italkategóriát alkot. A Metaxát sokan görög brandynek tartják, de mind gyártási eljárása, íze, fogyasztási javaslatai, csomagolása, karaktere alapján elkülönül a tradicionális brandyktől.
A Metaxa márka világszerte ismert és egyre népszerűbb, 2002-ben bekerült a rangos \\\\\\\\\\\\\\\"Milliomosok Klubjába\\\\\\\\\\\\\\\", azaz évi egymillió kartonon (egy kartonban 8,4 liter van) felüli mennyiséget gyárt.
Közkedvelt ital nők és férfiak számára is. Mediterrán hangulatot teremt, kiemelkedő minőséget képvisel.
Termékimázs: Gondtalan, optimista, társasági, kötetlen, mediterrán életérzést sugall.
Többféle fogyasztási mód: A kevert italok, long drinkek népszerűsége egyre nő. A Metaxából kiváló long drinkek készíthetők, melyek további előnye, hogy elkészítésük gyors és egyszerű, ízük közkedvelt.
Három Attikán termő szőlőfajtából (Savatiano, Sultania és Black Cornith) készül az a különleges bor, melyet lepárolnak a Metaxa gyártásához. Az így nyert párlatot kézzel készített tölgyfa hordókban érlelik három és harminc év közötti időtartamig (ez a készülő Metaxa típusától függ), majd Limnos és Samos szigetéről származó (Görögország)koros muskotályborokkal, kevés természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. Ezt a keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át, majd legalább további hat hónapig érlelik. Palackozás előtt 48 órán keresztül -6 Celsius-fokos hőmérsékleten hűtik.
Az élettel teli Metaxa 5* a Metaxa-család legfontosabb tagja. Az öt évig érlelt borpárlatok jellegzetesen lágy, érett gyümölcsös ízt kölcsönöznek neki, amelyhez tökéletesen illik az ital sötét mézszíne. Az 5 csillag jelölés az öt éves érlelési időre utal.
Görögországban közkedvelt italk, ahol jéggel, vagy long drinkként üdítőitallal keverve fogyasztják. Legkedveltebb long drinkek: a Metropolitan (Metaxa 5* gyömbérrel) és a MeToo (Metaxa 5* tonikkal). Meleg italt is készíthetünk belőle forró csokival, teával, vagy kávéval.
 


Hasonló termékeink