Szállítási cím választása | Belépés | Regisztráció

Highland Park 12 éves Viking Honour Whiskey [0,7L 40%]

  • 180 GARAI Pont
  • Ár: 13 690 Ft/darab
  • Tömeg: 1.1 Kg
  • Űrtartarlom: 0.7 Liter

Termék leírása:

Származási hely: Skócia
Érlelési idő: 12 év
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Ex-Sherry hordó,- összesen 3-féle
Használt hordók: Oloroso sherry hordó

Illat: A Highland Park 12é Viking Honour whisky 0,7 40% egy neves nemes itóka, így okvetlen fontos a megillatozása a korty élvezete előtt. A pohárba kiöntés után azonnal bejelentkezik a sherrys hordós érlelés tökéletes jellegzetessége - az édeskés maláta aroma kombinálva enyhén füstös, sűrű, olajos, parfümös gyümölcsösséggel. Kifejezetten sokféle van benne, pld. az aszalt szilva, mazsola, barack, körte, sőt egy kicsit a narancslekvár is. Karamellás, a főzésnél lekapott baracklekváros, csokis, mogyorós, mandulás vegyes zamat csokor is el-elkápráztatja a tanulni vágyó szaglószervet.

Íz: A Highland Park 12é Viking Honour whisky 0,7 40% a megillatozása után az első kortyban a zamatok tekintetében szinte berobban az ajkak közé. Dús, édes, malátás, szárított gyümölcsös, aszalt gyümölcsös, lekváros, mazsolás, datolyás remek ízek kerekednek felül. Bársonyos, mély, parfümösen ízes, hordós, karamellás, csokis, fahéjas, pörkölt mogyorós, mandulás, mézes, nagyon fűszeres. A sherrys hordók hatása egyértelműen lágy, krémes whiskyt eredményezett. Semmi fanyarság, csak a csodás összetett ízek várnak ránk.

Lecsengés: Az ital utóíze hosszú, édeskés-aszalt gyümölcsös, fűszeres, karamellás.

Szín: Sötét aranysárga

Így kóstold meg: Először végy egy szép whiskys, - ha lehet kristály - poharat. Próbáld ki 18-21 fokon, majd hűtve és végül jégkockával! A többi a te dolgod.
 


Hasonló termékeink